Den enkla vägen ut

215BDA3A-67CA-4A0A-8849-F04737AFE39F
Exit

Fortfarande sover jag dåligt, vaknar flera gånger, drömmar avlöser varandra.

Jag lägger ständigt ett pussel i min hjärna, försöker få dit de sista bitarna för att skapa en tydlig bild av allt detta som hänt, egentligen hela de 4 åren.

Jag kan se pusslet sakta forma en bild, men den är lite otydligt, ungefär som en dimma eller som att ett röklager försvårar sikten.

Det är också svårt att hitta rätt bitar, svårt att komma ifrån att inte skuldbelägga mej själv, vad kunde jag gjort annorlunda?

Men nu kan jag börja se att logiken lite grann påverkar känslorna. Under en lång tid, flera månader men tydligt sista 4-5 veckorna, ja då hade hennes kärlek för mej försvunnit, oavsett om hon redan då mött någon annan, så var hon iskall, arg, fylld med agg.

Här fanns möjligheten att upphöra med terapin, berätta åtminstone om vad hennes djupaste känsla var men det hade hon ju nästan aldrig gjort innan så varför nu.

Det som händer skulle jag kanske också kunnat göra, träffa någon, en nyvunnen kärlek och på ett sätt säkerhet för att slippa de riktigt jobbiga känslorna.

Att hitta en enkel väg ut!

Jag vill bestämt tro att i fall jag bytte plats med henne men då hade jag i alla fall stått upp rakryggad, sagt förlåt, inte mött med agg och ilska.

Där skiljer vi oss fundamentalt som människor just nu i livet.

Kanske i ser hon men hon klarar inte det och väljer fortsätta leva i att trycka undan och visa upp ytan som ibland är en falsk fasad som de flesta inte ser igenom.

Är man  skicklig på att kommunicera sina känslor och samtidigt dölja sin egen ambivalens för alla andra så får hon med sig de flesta, inte minst ifall vänner och familj dessutom redan är ”ja-sägare”.

Hur blir det i framtiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s