Läsa, samla kunskap

Det hjälper verkligen att läsa om andras erfarenhet eller det proffs skriver om. De som jobbar utifrån forskning och egna erfarenheter, de som kan sätta ord på det andra går igenom i en kris, tillexempel en separation kan innebära.

Jag inspireras av att tvinga bort min ilska, det har jag övat på ganska länge, jag har varit tillräckligt arg i mitt liv.

Nu sätts den träningen verkligen på sin spets. När jag försöker ställa frågor om varför och hur hon kunde lämna på detta sättet, att Jag möts av ilska och agg oavsett hur jag varit mot henne; om jag gråtit, visat förtvivlan, ställt mina frågor i lugn och ro eller blivit irriterad på orättvisan att hon är arg på mej.

Att vända den besvikelsen till att tänka kärlek istället för ilska, ja det är inte gjort med en handvändning.

Ungefär så här vill jag ändå försöka hantera situationen;
Jag tror i fall jag / vi lyckas granska oss själva utan att anklaga oss själva, så är det grunden till personlig utveckling.

Är det inte första steget till äkta kärlek att vilja och besluta sej för att våga ändra sej för den man älskar?

Visst problemet är väl att i slutändan måste ju båda dra åt det hållet.

Alternativet som jag började tänka på och faktiskt välja i slutet av förhållandet var just att släppa mina egna drömmar, fokusera på; i fall jag gör allt som hon vill, tillexempel skaffa barn, vara mycket mer enkel som alla hennes vänner eller familj var, att säga ”Jajjamen” som hon ofta efterfrågade med mera, då kommer hon vara nöjd.

Inser att hennes känslor för mej hade kunnat släckas ändå när hon fått allt hon ville ha, så hade hon ändå kunnat träffa någon annan. Jag har ju tänkt i flera år, hur ska jag kunna göra henne nöjd, det verkar vara helt omöjligt.

Samtidigt har jag hört av så många andra; ”tänk att just du har träffat en sådan enastående kvinna”. Jag instämmer, men har även tänkt, finns det överhuvudtaget någon annan som upplevt hennes mörkare sidor?

Kanske hennes ex då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s