Drag av narcissism

När man är riktigt arg på varandra i ett förhållande så säger man ibland saker som man vet sårar och som man vet är fel.

I stridens hetta kommer de ut och efteråt måste man våga säga förlåt, är inte det självklart?

Och beroende på vad man sagt så kanske man dessutom får jobba lite med hur man säger förlåt så att det verkligen landar hos den andre, som ett äkta och innerligt förlåt.

Att kalla någon sjuk är ju en sådan sägning såklart att backa från. Behöver ju ha ”lite” på fötter i fall man ska diagnostisera en annan människa.

Däremot bär vi väl alla runt på ”små skador” och vi kan ha drag eller spår av något osunt, sjukt om ni så vill.

Läser jag om narcissistiska drag tex, ja då passar några delar in på mej själv, för jag vågar granska mej själv.

Sedan inser jag efter många år att min partner bär på några väldigt tydliga drag, lite motsatsen till mina egna drag. Låter som en fantastisk kombo tänker ni!

Naturligtvis skulle hon gå i taket av ilska i fall jag skulle påstå det. Också så är just ett av dragen att alltid gå i försvar likt en en arg tiger eller en kaktus full av giftiga taggar beredd att sticka sin fiende.

Ger man dessa personer totalt fritt utrymme, diskutera gärna men få dem att känna att de alltid går ur diskussionen som mer eller mindre vinnare, kritisera aldrig, skuldbelägg absolut inte, ja då kan man nog till och med bli älskad av personer med dessa drag och klara av relationen..kanske…om de inte dessutom har en läggning att aldrig känna sej riktigt nöjd i livet.

Min erfarenhet är att de möjligen upplevs av alla andra som supernöjda, alltid glada, charmiga utåt, visar aldrig lite vemod eller melankoli.

De boostas av snabba tillfredsställelser som sex, shopping, mat, alltid visa alla andra att de alltid ställer upp (fast innerst inne är de besvikna på alla som inte ger exakt det samma tillbaka).

Läs själva om narcissism, vad stämmer in på dej? Vad stämmer inte alls in på dej? Vad stämmer med den du lever med eller blivit dumpad av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s