Flammor utan glöd

8003DB2C-00CF-45F0-80AC-FA5C71EC8939
In Flames

Jag vill känna glöden i mej växa igen, jag vet att den finns där. Växte upp med turen och viljan att fånga glöden eller möjligen föddes jag med den.

Glöd slocknar inte lätt, den klarar extremt låg syrenivå! Där i ligger styrkan om du har glöd, det är min styrka, men måste erkänna att jag varit rädd att den trots allt var kvävd!

Men det finns tyvärr de som saknar glöden, kanske föddes utan den, lyckades aldrig fånga, eller få hjälp och kunskap som behövdes för att tända den. I vissa fall utvecklas glöd till en flamma, när livet är härligt och fullt med syre, då kan flamman överleva länge, så länge det finns tillräckligt med syre och kärlek för att underhålla flamman.

Sedan finns de som har en flamma utan glöd. De kämpar desperat efter att ständigt få tillgång till syret, de gör allt som krävs, för vad händer om deras flamma slocknar?

De tvingas tänka mest på sej själva men eftersom flammor är vackra, karismatiska, spännande och mycket fascinerande, får de oftast som de vill i livet, ger du dem allt, till och med ditt eget syre då värmer flamman dej behagligt och hänfört.

Jag har erfarit en sådan flamma och lärt mej mitt livs läxa; att dessa flammor riskerar bränna ditt hjärta! Brännskadorna läker med tiden men lämnar ruggiga sår och ärr i ditt hjärta och din själ. De tar ditt syre på ett skickligt sätt, kväver din egen flamma som du kanske vårdat med kärlek och envishet i många år. Är du stark, har du en inre glöd då orkar du kanske andas i flera år.

När du väl inser att du inte kommer få tillräckligt med syre för din egen flamma så kan skadorna vara förödande. Ifall syrebristen inte fullt kväver din flamma, så blir det en svag otillräcklig förbränning som istället för att lysa upp, sotar och svartnar ner din tillvaro.

I bland, som i mitt fall; flyr flamman utan glöd, ifrån dej, då hon åter funnit ett enklare sätt att hitta nytt syre att andas av. Hon kan lämna dej från att dagen innan gett dej värme till att dagen efter bränna ditt hjärta, och sedan för alltid vara borta ifrån ditt liv.

Känner du igen detta? Har du varit med en honom eller henne som är en flamma utan glöd?

Tänk i så fall så här; en flamma går också att blåsa ut med ett enda andetag! Kanske kan de leva på andras syre i många år men tillslut slocknar även deras flamma, vad finns kvar för dem då?

Har du, eller håller du däremot på att finna eller skapa din egen inre glöd, ja då kan ingen eller inget kväva den, trots att de försöker blåsa bort dej eller kväva dej under en tung blöt filt!

Var stark!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s